Scris de pe / 0 Comentarii

Cu Ţăndărică spre mările sudului
de Sidonia Dragusanu
1946

desene Lena Constante si Scenariul Gheorghe Dinu

 

În 1945, la București a fost deschis Teatrul de Păpuşi şi Marionete Ţăndărică, cunoscut multor generații de atunci încoace. Spectacolul inaugural a fost „Cu Țăndărică spre Mările Sudului”, un text în versuri realizat de Sidonia Drăgușanu, adaptat după opera lui Erich Kastner (un celebru scriitor german). Piesa de teatru, bazată pe clasica poveste a lui Țăndărică, băiețelul născut dintr-o țandără de lemn, a fost apoi înfrumusețată cu desenele Lenei Constante și s-a transformat într-o minunată carte de aventuri.

75 de ani mai târziu, în 2020 (în perioada pandemiei care ne-a silit pe toți să stăm izolați și să ne bazăm aventurile doar pe online), Teatrul Țăndărică a descoperit în arhiva personală o filmare de la spectacolul inaugural, precum și textul original al spectacolului, scris de Sidonia Drăgușanu.

Ce încântare!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.