Scris de pe / 0 Comentarii

O să mă întrebați probabil dacă sunt și lucruri care au rămas la fel. Iar răspunsul este „da”, doar că acum poartă altă denumire. Astăzi nu se mai spune că ai un partener posesiv, ci că v-ați făcut cont comun pe rețelele sociale. Gelozia nu se mai manifestă (doar) prin verificarea scrisorilor și a traseelor partenerului, ci (și) prin intonarea pe un ton ridicat a imnului „dă-mi parola ta de Facebook” – la care se adăuga un „te-a văzut cutărescu”, transformat astăzi în „doar așa, preventiv”.

Multiculturalismul amoros (ca să nu zic poligamie) s-a transformat azi în „fire petrecăreață”. De asemenea, s-a convenit asupra renunțării la denumirea conspirativă „Club de desen” sau „Club de studiu”, așa că acum se numesc doar „cluburi”. Există în continuare diferențe/divergențe de opinie cu privire la cum să numești anumite lucruri și dacă acestea sunt sau nu dăunătoare unei ființe bănuite a avea conștiință, însă sunt de părere (atenție, opinie personală) că libertatea este tot mai greșit înțeleasă (la modul general, nu doar în cadrul subiectului de față).

Citește pamfletul scris de Ștefan Bogdan Trepăduș în cadrul competiției Superblog 2019

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.