Scris de pe / 0 Comentarii

Multe se pot spune despre scriitoarea, jurnalista și prozatoarea dramatică Sidonia Drăgușanu. Sidonia a avut parte de o viață aproape ca un roman, cu multe intrigi, o iubire puternică și neîmpărtășită, perioade dificile în care abia mai răzbea, fugind de la un ziar la altul cu materialele scrise.

Afirmarea Sidoniei în lumea literară se petrece în miezul vortexului creat de revoluția femeilor care-și ieșeau din găoace, exersând sexul și libertinajul. Opera pe care a conceput-o în tot acest timp zbuciumat traduce mentalitățile acelor vremuri prin perspectiva pe care o avea autoarea cu privire la toate cusururile, nimicniciile și metehnele ființei omenești, mai cu seamă a femeilor. Unul dintre volumele sale în care se poate observa cel mai bine ochiul neiertător și mucalit al Sidoniei este Doamna cu ochelari negri.

Apărut în 1974 și reeditat de Editura Hyperliteratura în noiembrie anul acesta, Doamna cu ochelari negri este o colecție de 14 nuvele cu iz satiric, mușcătoare și amuzante, tonalitate pe care Sidonia o îmbracă în delicatețe. Fiecare poveste din carte își are propriul/propria protagonistă cu propria dramă aflată în vecinătatea ideii de iubire, majoritatea stârnite de naivitate, ignoranță sau de seducătoarea ilegitimitate.

Citește continuare pe Hyperliteratura – 4 decembrie 2017 

Comments are closed here.