Scris de pe / 0 Comentarii

Cine a fost Sidonia Drăguşanu? Fără doar şi poate, această întrebare persistă pe buzele tuturor celor care citesc recenzia de faţă. Aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu în momentul în care am ţinut prima oară „Într-o gară mică” în mâini. Citind biografia şi cv-ul impresionant al Sidoniei, descoperi în persoana acesteia un mare om de cultură al secolului trecut, care și-a dedicat viața cuvintelor.

Însă pentru a o cunoaşte mai bine pe Sidonia este necesar să-i citim şi cărţile, recent republicate şi promovate în social media. Pentru mine a reprezentat o bucurie scoaterea la lumină a unei voci feminine a literaturii (şi nu numai) române despre care nu mai auzisem. Din acest motiv, le adresez sincerele mele felicitări persoanelor care au iniţiat acest proiect admirabil!

Am avut prilejul să citesc „Într-o gară mică”, romanul de debut al Sidoniei Drăguşanu, şi am avut parte de o surpriză plăcută, întrucât mi s-a permis să pătrund în mintea adolescentei Sidonia, o tânără educată în înfloritoarea perioadă interbelică, un suflet sensibil de artist.

Nici nu cred că este nevoie să menţionez faptul că romanul are o grafică excepţională, coperta fiind bine aleasă şi reprezentativă pentru atmosfera de epocă evocată între paginile volumului. Am citit destul de repede „Într-o gară mică”, am căzut în mrejele unei poveşti fermecătoare, în care se resimte influenta marii literaturi interbelice ce suscită și astăzi interesul cititorilor.

Citește mai departe recenzia făcută de Cosmin Lazăr romanului de debut al Sidoniei Drăgușanu pe site-ul „Literatura pe tocuri

Poți cumpăra romanul de pe site-ul Editurii Hoffman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.