Scris de pe / 2 Comentarii

Tu când ai trimis ultima dată o scrisoare? În epoca în care toată lumea tastează și scrolează, noi te provocăm să te întorci la hârtie și stilou, așa cum a scris Sidonia Drăgușanu romanul ei epistolar „Una din noi e de prisos”, în 1946. Cartea este o corespondență intensă, timp de 12 ani, între două prietene de pension,  care ne poartă prin cei mai grei ani de istorie românească (1932-1944) și, în același timp, prin cei mai frumoși ani de viață ai tinerei Aurora. Povestea a fost semnată, în 1946, cu pseudonimul Catrinel, așa cum Sidonia le răspundea în fiecare săptămână cititoarelor sale în Revista „Femeia și căminul”, la rubrica „Scrie-mi secretul tău”.
Pentru a marca reeditarea acestei frumoase piese din opera Sidoniei Drăgușanu, te provocăm la un concurs inedit: trimite-ne o epistolă scrisă de mâna ta, pe adresa: Sidonia Drăgușanu, Bd. Carol I nr. 35, Sector 2, București, cod postal 020912, și noi îți vom trimite la schimb o carte de Sidonia Drăgușanu. La alegere dintre cele reeditate până acum: poveștile pentru copii „Moața, Creața și Grasu la bal”; „O javră un câine și un copil”; volumul de nuvele „Doamna cu ochelari negri”; romanele „Într-o gară mică”, „Jurnalul Aurorei Serafim” sau cel mai nou roman „Una din noi e de prisos”.

Scrie-ne cu mâna ta ceva ce te bucură sau te nemulțumește, ceva ce dorești sau ce-ți prisosește. Scrie-ne cum e viața la tine în oraș, ca unui prieten drag, cu care nu ai mai vorbit demult. Noi îți vom răspunde cu o carte.

Concursul se încheie la 1 ianuarie 2020, când deja se vor fi trimis și primit toate scrisorile lumii. Pe măsură ce primim scrisori de la voi le vom publica aici, pe site-ul www.sidonia.ro.

Premiu suplimentar: în ianuarie 2020 vom evalua cele mai frumoase trei scrisori primite de la voi și le vom premia cu câte un pachet cu toate cărțile Sidoniei Drăgușanu.

2 comentarii

  • GROSU Răspunde

    poate reusesc sa o pun maine sa ajunga imediat dupa craciun

  • GROSU Răspunde

    Imi doresc foarte mult sastiu daca scrisoarea mea a ajunsdin Galati catre dvs. Nu reusesc sa aflu numele castigatorului. Va indemn sa raspundeti la comentariul meu! Cu stima, Grosu Aurelia 0745824897

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.