Scris de pe / 0 Comentarii

Sunt destul de multe carti care folosesc tehnica jurnalului ca si stil de scriere – “Jurnalul fericirii” al lui Nicolae Steinhardt, “Jurnalul adolescentului miop” al lui Mircea Eliade, precum si mai comercialele “Jurnalul lui Bridget Jones” al lui Helen Fielding sau celebra serie a “Jurnalelor vampirilor” de L.J. Smith.

In aceasta perioada am citit insa un alt jurnal pe care l-am descoperit recent – Jurnalul Aurorei Serafim, scris de Sidonia Dragusanu, scriitoare si jurnalista care a trait in perioada 1908 – 1971. Nascuta in Bucuresti, autoarea a scris o multime de romane, piese de teatru, precum si carti pentru copii.

Jurnalul Aurorei Serafim este prima carte a acesteia pe care o citesc, insa cu siguranta nu va fi ultima. Publicat in 1957, acest roman a avut o ecranizare in 1987 in filmul Sa-ti vorbesc despre mine. Ioana Craciunescu, actrita care a interpretat-o pe Aurora Serafim spunea: “Ne aflam in fata unui roman care analizeaza slabiciunile societatii in care traim, in care o femeie divortata este curva, in care un barbat cu doi copii nu e de luat.

Asa ca bineinteles ca am fost curioasa sa-l citesc si mai ales sa-l compar cu realitatea de astazi, sa vad in ce masura s-au schimbat lucrurile, cum gandim astazi, la doar sase decenii de atunci.

Ca sa fiu sincera, am fost destul de socata in momentul in care am inceput sa citesc romanul – mi se parea ca ma citesc pe mine, ca romanul acesta este ceva ce as fi scris eu. Stilul de a scrie, descrierile, modul in care sunt analizate sentimentele – am rezonat cu toate acestea la un nivel intim.

Citiți continuarea recenziei scrise de Oana&Alina în City Femme

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.