Scris de pe / 0 Comentarii

Bogdana este una dintre cele mai active fane ale paginii Sidoniei Drăgușanu și nu putea lipsi, deci, scrisoare ei din acest experiment epistolar. Ea a ales o temă și un ton foarte apropiate de cele folosite de Sidonia în scrierile ei, ceea ce nu poate decât să ne bucure: egalitatea sau mai bine zis lipsa ei, dintre femei și bărbați, și războiul, sau mai bine zis inexistența lui, între sexe. Bogdana e de părere că femeile nu sunt nici promovate, nici stimulate să-și ocupe locul în societate, în timp ce bărbații doar mimează independența, în realitate fiind și ei destul de dependenți de mamei, soții, iubite. Sau de mașini de spălat și roboți de bucătărie.

„Repară tot prin casă, sunt meșteri. Un singur lucru nu pot repara singur: IUBIREA. Ea nu poate fi reparată decât în doi”, conchide Bogdana în scrisoarea ei, adresată Sidoniei. Dragă Bogdana, ai dreptate, nu există sexul slab și puternic: din punctul ăsta avem egalitate de slăbiciuni. Suntem toți dependenți unii de alții pentru a fi fericiți.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.