Scris de pe / 0 Comentarii

Doamna Victoria Iuga face acuși 64 de ani, dar tare tânără pare în spirit, judecând după epistola lungă și frumoasă pe care i-a adresat-o Sidoniei Drăgușanu, și în care povestește de norocul de a avea un om bun alături și în general de „lucrurile frumoase” din viața ei. Că cele mai puțin frumoase parcă se uită mai repede mai ales când sunt duse cu demnitate și nu te gârbovesc.

Din scrisoarea doamnei Victoria aflăm o lume întreagă: despre copilăria fericită într-o familie muncitoare, despre viața de licean sărac în Arad, despre viața la internatul de fete cu farsele și greutățile ei (o, cât de bine le știa și Sidonia pe astea!), despre întâlnirea marii iubiri și căsătoria fericită, despre viața de student și familist în anii 70, despre nașterea primului copil și despre absolvirea facultății ca șef de promoție și alegerea postului, despre viață așa cum e ea și în cărțile Sidoniei, dar cu un amănunt esențial. Iubirea care a rezistat peste timp iar azi, după 45 de ani de căsnicie, Victoria se simte la fel de iubită și fericită ca atunci când împărțea aceeași cameră de cămin cu soțul ei.

Dragă Victoria, îți mulțumim și noi, a fost o plăcere să-ți citim povestea, chiar așa plină cu descrieri. Sperăm să găsești în cărțile Sidoniei deopotrivă descrieri și dialoguri ale unor povești aproape la fel de frumoase ca povestea ta.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.