Scris de pe / 0 Comentarii

Abia publicat în Italia, romanul „Dragoste rea”, al Sidoniei Drăgușanu, are cronici bune în presa italiană. Una dintre acestea a apărut în suplimentul „Sette”, o revistă publicată de Corriere della sera:

 

 

Scriitoarea română Sidonia Drăgușanu (1908-1971) a fost o strălucită observatoare a condiției feminine, în prima jumătate a
secolul douăzeci. Demonstrează acest lucru și cu acest roman, Malamore (în traducere de Luisa Valmarin) plasat în anii 1950, în care tânăra Magdalena ajunge la București pentru a studia medicina, închiriază o cameră într-un apartament, se îndrăgostește de nepotul proprietarilor și se căsătorește cu el.

Magdalena se trezește astfel într-un mariaj complicat cu un pierdevară narcisist, de care este totuși îndrăgostită nebunește, și se confruntă cu <frica cumplită, neîncetată și secretă de a înceta să mai existe pentru o persoană în orice moment>. Reconcilierea căsătoriei cu profesia ei se dovedește a fi o muncă obositoare, chiar dacă în jurul ei există figuri feminine de o importanță considerabilă.

Un roman din trecut care reflectă asupra puterii înșelătoare a iubirii, o scriitură vie, profundă în temele tratate.”

 

 

Cartea se găsește în librăriile italiene și se poate comanda și online. În limba română, cartea se poate cumpăra de pe site-ul Editurii Hoffman.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.