Scris de pe / 0 Comentarii

Scriitoarea Natașa Alina Culea, gazda emisiunii Bookmedia de la A7TV, „recidivează” în descoperirea Sidoniei Drăgușanu, cu ultima apariție: romanul Dragoste rea.

E mai mult decât o carte de dragoste, e un tablou în sepia despre fațetele dragostei. Deși tema principală este iubirea nu poți să nu-l reții pe personajul Panait Sârzea, de exemplu, un proprietar care închiriază camere. Un om ridicol care se poartă ca un Napoleon  în câmpul său de luptă imaginar: propriul său imobil și propriii săi vecini. (…) Pe cât de amenințător încearcă să pară Panait Sârzea, pe atât de laș se închide în baie la cel mai mic pericol.

Nu mai puțin captivante sunt descrise cu umor și celelalte personaje ale cărții. Micile drame personale devin adevărate scene comice. Aici se vede priceperea scriitoarei de a pune reflectorul pe anumite personaje, în anumite momente, întocmai ca într-o regie de teatru.

Protagoniștii romanului sunt Magdalena și Lucky, doi tineri cu o nepotrivire de caracter evidentă de la primele pagini. Magdalena este o fată simplă, pragmatică și inocentă, iar Lucky e un visător care nu se descurcă cu realitatea vieții lui, astfel că folosește oamenii, mai bine spus femeile, pentru a obține ceea ce singur nu reușește să obțină. Lucky se crede un geniu neînțeles, dar este mai mult un tânăr cu conștiința subțire ca o coală de hârtie și cu personalitatea frunzei în vânt.

Ce va ieși din această încurcătură sentimentală? Te las pe tine să o descoperi și să o redescoperi pe Sidonia Drăgușanu”

Urmăriți întreaga emisiune aici:

 

Puteți comanda cartea pe site-ul Editurii Hoffman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.