Scris de pe / 0 Comentarii

„O javră, un câine și un copil”, povestea scrisă în 1947 de Sidonia Drăgușanu, reeditată în 2019

București, 27 mai 2019

Povestea în versuri pentru copii „O javră, un câine și un copil”, de Sidonia Drăgușanu, apărută prima dată în 1947, a fost reeditată și se va găsi la standul F11 ocupat de Editura Hoffman la Bookfest (29 mai – 2 iunie) într-o formă grafică de excepție, fiind îmbogățită cu ilustrațiile Oanei Ispir.

Cartea este istoria în versuri a iubirii necondiționate pe care un câine i-o oferă stăpânului, indiferent de comportamentul acestuia. În oglindă, ea arată ipocrizia cucoanei Fifi, care se încăpățânează să vadă și în câine doar aspectul, așa cum vede în alți oameni doar haina. Morala, veche dar actuală, a poveștii Sidoniei Drăgușanu este că trebuie să iubim toți câinii chiar dacă nu sunt de rasă, pentru că inima lor bate la fel pentru noi, indiferent unde s-au născut și ce pete au pe blană.

O javră, un câine și un copil” are parfumul unei epoci apuse, dar Oana Ispir a reușit să creeze prin desenele ei o legătură subtilă între epocă și personaje, dându-le totodată, prin culoare, o tușă proaspătă și atractivă pentru copiii de azi.

În plus, „deși e o poveste scrisă în urmă cu mai bine de 70 de ani, ea se dovedește mai actuală ca oricând”, spune Delia Pârvu, una dintre fondatoarele asociației de protecția animalelor Red Panda România, organizație care va beneficia de o parte din încasările obținute din vânzarea cărții.

La Bookfest veți putea găsi toate cărțile Sidoniei Drăgușanu, reeditate până acum: romanele „Într-o gară mică” și „Jurnalul Aurorei Serafim”, volumul de nuvele „Doamna cu ochelari negri”, cartea pentru copii „Moața, Creața și Grasu la bal” și, desigur,  aveți ocazia să cumpărați cartea „O javră, un câine și un copil” înainte de a fi lansată oficial.

Lansarea oficială a cărții va avea loc duminică, 9 iunie, în cadrul unei petreceri pentru copii la spațiul „În picioarele goale”. Vor da viață personajelor cărții actorii trupei Improvisneyland, câinii de la Clubul câinilor utilitari le vor arăta copiilor ce pot face dacă sunt dresați, iar Red Panda România le va oferi ocazia celor prezenți să-i cunoască pe câțiva dintre cățeii ce pot fi adoptați. Pentru mai multe informații urmăriți pagina de Facebook a autoarei.

 

Partener media: Totul despre mame

*

Publicarea cărții de față face parte dintr-o inițiativă mai amplă, a familiei, de reeditare a operei Sidoniei Drăgușanu, în încercarea de a o readuce în atenția publicului pe una dintre cele mai apreciate autoare din anii 40-60. Găsiți toate cărțile reeditate până acum la Bookfest sau pe site-ul editurii. Mai multe despre Sidonia Drăgușanu și opera ei găsiți pe www.sidonia.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.