Scris de pe / 0 Comentarii

Recenzia romanului „Într-o gară mică”, de Sidonia Drăgușanu, pe site-ul Ordinea zilei

Acțiunea este centrată pe o frumoasă poveste de prietenie dintre două adolescente care vor parcurge împreună drumul care duce spre descoperirea feminității. Dudu și Luiza se întâlnesc la sfârșitul vacanței de vară, într-un mod cu totul inedit, într-un tren care oprește „într-o gară mică”. Deși par a nu avea nimic în comun, cele două ajung să dezvolte o relație de prietenie cu totul aparte, legăturile dintre ele fiind similare celor existente între două surori.

Prietenia legată în tren între fata de la clasa I și fata de la clasa a treia va crește în timp, ajungând într-un punct în care nimic nu pare că o poate zdruncina. Și totuși…o va face dragostea.

Când Dudu și Luiza se vor îndrăgosti de același bărbat, între cele două va interveni un război psihologic provocat de sentimentele pe care amândouă le nutresc pentru Petru. Nu este rivalitatea dintre două femei mature care se luptă pentru inima aceluiași bărbat. Este mai mult o luptă lăuntrică pe care cele două o duc în încercarea de nu se răni una pe alta. Cel care va pune punct acestei situații este Petru. Nu vom ști niciodată ce s-a ales de prietenia dintre Dudu și Luiza, finalul cărții dându-ne voie să ne imaginăm orice.

Citiți întreaga recenzie despre „Într-o gară Mică”, de Ștefania Enache pe Ordinea zilei

Cartea se poate cumpăra de pe site-ul Editurii Hoffman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.