Scris de pe / 0 Comentarii

„Mentalitatea acelor vremuri este descrisă fără a fi apăsătoare sau atât de învechită încât să nu o regăsim în zilele noastre. Sidonia Drăgușanu a creat o operă, din punctul de meu de vedere, nemuritoare.

Prietenia fetelor trece prin cea mai grea încercare atunci când Luiza se îmbolnăvește, iar Petru, doctorul care o trata, atinge inimile celor două adolescente, făcându-le să îl iubească.

Iubirea scoate deopotrivă ce e mai frumos și ce e mai urât dintr-un om. Dudu și Luiza trebuie să lupte pentru dragostea bărbatului care le stăpânește inima, dar dacă Dudu este directă și sinceră cu Luiza, iar Luiza își împărtășește gândurile doar jurnalului său, cum poate afla Dudu adevăratele ei intenții? Și mai presus de atât, pe cine iubește de fapt Petru?

Luizo, Luizo, suntem la o vârstă când dragostea ne pândește și ne dă târcoale, ca pojarul. Și vaccinul nu vrea nimeni să-l facă, pentru că dacă scapă cineva de boala asta, trăiește fără să trăiască.

Deznodământul acestui trio amoros vă las să îl aflați citind această minunată carte. Pot doar să vă spun că merită să aflați finalul poveștii, impresiile Luizei, dar și preferințele lui Petru.

Recomand această carte, mai ales în aceste vremuri încordate în care trăim. Am simțit această lectură ca pe o gură de aer proaspăt după câteva săptămâni de stat în casă, ca pe o întâlnire cu o prietenă dragă, pe care am uitat-o în adâncul inimii. Ador stilul Sidoniei Drăgușanu, și cu riscul de a mă repeta, regret că aceste cărți nu ajung în listele de lectură ale liceenilor români (măcar români). Aș fi citit aceste cărți cu aceeași plăcere acum zece ani și cu siguranță oricine poate avea ceva de învățat din aceste rânduri pline de suflet și pasiune.”

 

Citește o recenzie incitantă scrisă cu farmec de Lady Dot pe Bookmymind

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.