Scris de pe / 0 Comentarii

„Jurnalul Aurorei Serafim”, o carte reeditată după 60 de ani, despre oameni singuri care reușesc să-și găsească împlinirea în dragostea pentru copii.

Sidonia Drăgușanu, una dintre cele mai iubite scriitoare și jurnaliste din România secolului trecut, a scris „Jurnalul Aurorei Serafim” într-o epocă dificilă, în care ura și invidia îi stăpâneau pe oameni mai mult decât iubirea aproapelui. Povestea educatoarei de grădiniță, care prin iubire a ajuns să-și vindece rănile personale și să le încălzească sufletul și altora, a avut succes la public în anii 50 și a fost ecranizată la finele anilor 80. După 61 de ani de la publicare, într-un demers inedit, familia scriitoarei îi reeditează opera, oferind tinerelor generații șansa de a cunoaște o scriitoare uitată.

Scris cu umor și duioșie, romanul alternează pasaje amuzante ce vorbesc despre psihologia copilului de grădiniță, inocent și năzdrăvan, cu fragmente dramatice despre viața unei femei care a pierdut aproape totul în viață și se teme să mai încerce să iubească.

Citește continuarea articolului apărut pe site-ul Totul despre mame

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.