Scris de pe / 0 Comentarii

„… pentru mine, „Jurnalul” este fascinant – iar viața autoarei sale, și mai fascinantă.

Societatea actuală caută, în permanență, modele feminine puternice, pe care le oferă drept exemplu, le singularizează și le prezintă drept aparte. Impresia mea este că, de fapt, femeile au fost mereu puternice, că o comparație și o competiție continue cu bărbații nu își au rostul, și că este suficient să căutăm sub primul strat de praf ca să descoperim o infinitate de comori feminine, și încă în toate culturile.

Sidonia Drăgușanu se înscrie, cu naturalețe, în rândul acestor descoperiri. De la început până la sfârșit, biografia ei este tumultuoasă, plină de dramă și savoare, în ton cu istoricul complicat al personajelor sale. Aflați mai multe despre viața Sidoniei pe site-ul dedicat ei, un demers al familiei menit să o evoce sau să o reveleze celor ca mine, care, nefiind născuți pe vremea când cariera sa era la apogeu, se pot hrăni doar cu bogăția de materiale disponibile online.”

Citește continuarea recenziei scrise de Iulia Dromereschi aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.