Scris de pe / 0 Comentarii

Deși este scrisă la persoana întâi, cartea semnată de Sidonia Drăgușanu nu este romanul unui singur personaj. Aurora Serafim este cea care unește mai multe tipologii de oameni, acțiunea desfășurată în jurul ei permițându-ne să descoperim personalități diferite. 

Durerile pe care le-a suferit de-a lungul vieții au transformat-o pe Aurora, dar nu i-au știrbit candoarea, dimpotrivă, i-au potențat-o, tânăra femeie ajungând la un nivel de înțelegere mult mai profundă a nevoilor reale ale oamenilor. Dragostea cu care îi înconjoară pe cei din jurul ei, dar și puterea de a le ierta totul celor care îi greșesc fac din Aurora Serafim un personaj de o angelitate rar întâlnită. 

Ajunsă la maturitate ca și scriitoare, Sidonia Drăgușanu a creat cea mai bună dintre toate cărțile pe care le-a scris și a dat literaturii naționale o operă care ne oferă posibilitatea să identificăm diferite fațete ale omului. Autoarea a ales simplitatea, umorul și ironia pentru a aduce în prim-plan drama umană. Chiar dacă trec prin încercări grele, personajele nu-și plâng de milă, nu se lamentează, ci caută calea spre vindecare.

Dacă romanul Într-o gară mică îl recomandam ca lectură pentru adolescenți, Jurnalul Aurorei Serafim se potrivește în orice manual de literatură, putând constitui material de studiu pentru liceeni de astăzi, dar și pentru cei din viitor. Cartea reprezintă o lectură plăcută, cu un aer duios, dar în același timp realist. Eroii săi sunt puternic conturați, întipărindu-se adânc în conștiința celui care parcurge acțiunea.

Citește continuare recenziei semnată Ștefania Enache la Ordinea zilei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.